Atelier Pottendraaien @ Bokrijk: Not just for kids!

Bokrijk …brings back (very good) memories!

Ouders die in Hasselt wonen en kinderen op zoek naar plezier … meer hadden mijn ouders niet nodig om met dit combi-gezelschap Bokrijk meermaals te verkennen. Ik herinner mij nog vaag delen van de speeltuin en een “park met oude huisjes en een windmolen”. Het is dus gemakkelijk 20 jaar geleden dat ik nog voet aan grond zette in Bokrijk.

Juli 2016, we return. Met een eerste kleinkind in hun eigen familie vonden mijn ouders dit een leuke locatie om ons jaarlijks gezinsweekend verder te zetten. Met vijf volwassenen hadden we ons aan de inkom van het openluchtmuseum laten verleiden tot een inschrijving voor het atelier pottendraaien. Ons enthousiasme zakte lichtjes toen we het eerste atelier (lederbewerking en vlaggenlijn stikken) binnenkwamen: tafels en stoelen op maat van kinderen, materiaal op maat van kinderen … en als publiek: alleen maar kinderen! Onze angst werd realiteit: ook in het atelier pottendraaien zaten alleen maar kinderen :-).

Dapper als we zijn, maar vooral omdat we dit echt eens wouden uitproberen (en ja, ook omdat we er reeds onze centjes tegen aan hadden gegooid :p), namen we met zijn vijven plaats achter de draaischijven. Tal van ouders met kinderen vonden het vermoedelijk grappig om naar te kijken. En wij? Wij hebben ons terug even heel jong gevoeld, en ons van de rest niks aan getrokken!

Hieronder het resultaat van de workshop (die van mij links onder):

IMAG0378

2 antwoorden op “Atelier Pottendraaien @ Bokrijk: Not just for kids!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.