4 Hollandse markten vergeleken

dsc_0303

Maastricht, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, … ook in Holland kan je pareltjes van steden bezoeken! Het fijne daaraan is dat in Hollandse steden – in tegenstelling tot in Belgische steden – er meestal ook wat stoffenkramen op de markt staan. Tijd dus om wat ik al weet tot nu toe even met jullie te delen!

 
Maastricht Vrijdagmarkt (vrijdag, 9u-15u)

bestemarkt2014
Maastricht, met stip op nummer één: veel stoffenkramen (ook veel andere, dus je moet wel de hele markt doorlopen), veel keuze ook in materialen en degelijke kwaliteit!Tip: Eet op de middag heerlijke kibbeling met een lekker sausje!Meer info op:
http://www.vvvmaastricht.nl/shoppen/markten.html
 

Utrecht Lapjesmarkt (zaterdag, 8u-13u)

Al 400 jaar (van in 1597) houden ze hier in Utrecht een stoffenmarkt! Daarmee ook de grootste en oudste stoffenmarkt van Holland en dus een “must see” voor een stoffenliefhebber. Zeer vergelijkbaar met Maastricht mét als voordeel dat je enkel stoffenkramen tegenkomt. Een dikke plus dus!

ontdekking
Tip: in de decembermaand en op een regenachtige dag vond ik soelaas in “De ontdekking” voor een heerlijke – geen prefab – warme chocolademelk!

 

Meer info op:
https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/vrije-tijd/markten/

 

Rotterdam Centrummarkt (zaterdag, 8u-17u)

Deze markt bezocht ik louter toevallig op City Trip in Rotterdam. Duidelijk veel minder stoffenkramen op deze markt, maar onverwacht een paar stoffenkramen (met toch best wel wat keus en degelijke kwaliteit) doet mijn hartje toch wat sneller slaan! De centrummarkt staat hoofdzakelijk op de Binnerotte, maar ik vond de stoffenkramen (gelukkig wel allemaal samen) in een zijstraat aan de bibliotheek (en dus in de Hoogstraat).

gusto

Tip: In Rotterdam werden we aangenaam verrast in Italiaans restaurant Gusto. Zeker een aanrader! Zeer lekker en niet duur.

Meer info op:
http://www.rotterdam.nl/markten

 

Den Haag (woensdag)

Wat kan ik zeggen? Ik was gelukkig niet naar Den Haag gereisd, speciaal voor deze markt! Hoewel zeker aangenaam en ontzettend veel groenten en fruit, zou ik deze niet aanraden voor stoffen. Ik telde een 10-tal stoffenkramen, maar zag zeer weinig mooie en kwaliteitsvolle stoffen. Gezien je deze markt ook moet bereiken met de tram (als je vanuit het stadscentrum komt, wel een must), voor mij dus geen tweede keer de rit op en neer waard.

Tip: Eet op de middag heerlijke kibbeling met een lekker sausje (al liet ik mij bedotten door een verkoopster die me de kibbeling gaf die in de vitrine lag, niet echt warm meer. Let hier dus voor op!)

Meer info op:
http://dehaagsemarkt.nl/

 

Mijn conclusie?

Maastricht & Utrecht zijn dus duidelijk mijn favorieten, waarbij Maastricht op nummer 1 (toch iets dichter bij de deur). Kiezen tussen Rotterdam en Den Haag? Dan kies ik voor Rotterdam (misschien minder stoffenkramen, maar wel gezelligere markt en meer keuze in stoffen).

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.